4e Chess League Oost 2014/2015

Op zondag 22 februari 2015 was alweer het 4e Chess League Oost 2014/2015. Het toernooi werd zoals gebruikelijk gehouden in de Meevaart. Naast het schaken konden de kinderen consumpties spelen door tegen de beer te schaken, of buiten op het grote schaakbord spelen. Met vijf groepen was het een druk toernooi en geslaagd toernooi. Het volgende toernooi is op zondag 29 maart. Hopelijk zien we jullie dan!

201502-000

Groep A

Winnaars Groep A

Winnaars Groep A

In groep A was het Leon Reina die ook deze Chess League weer aan het langste eind trok. Hij won knap zijn eerste zes partijen, maar liep in zijn laatste partij toch nog een 100% score mis tegen de goed spelende Veerle. Na een inschattingsfout moest Leon zijn toren afruilen voor een gepromoveerde pion, waardoor Veerle in het eindspel duidelijk beter stond. Leon hield de schade uiteindelijk beperkt met een gelijkspel, waardoor hij ongeslagen op de eerste plaats is geëindigd (6.5 uit 7).
Duncan Klaren en Eline Roebers streden om plek twee. Beide schakers speelden een goed toernooi en dit was terug te zien in de score. Doordat Eline in ronde 3 gelijkspeelde tegen Charles Molin, leek het erop dat zij in ronde 4 de onderlinge wedstrijd tegen Duncan moest winnen. Het ging lange tijd gelijk op, en uiteindelijk was het Eline die remise aanbood. Duncan accepteerde dit aanbod maar al te graag. In de laatste twee rondes rekende Duncan vervolgens af met zijn broertje Oscar en met Thomas Kutchoukov. Hierdoor ging Duncan er verrassend met de tweede plek vandoor (5.5 uit 7) en eindigde Eline op de derde plaats (5 uit 7). Charles Molin leek intussen af te stevenen op de vierde plek, nadat Joris van Dijke in ronde 6 verloren had van zijn zus Veerle. Charles zou hierdoor genoeg hebben aan een gelijkspel in ronde 7, in de onderlinge wedstrijd tegen Joris. Joris had echter andere plannen en rekende knap af met Charles, waardoor de laatste beker naar Joris ging (3 uit 7). Al met al een leuke groep met een aantal zeer spannende wedstrijden. Hopelijk zien we jullie de volgende Chess League weer terug. (Door Kenzo Dolce)

1 Reina, Leon 6,5
2 Klaren, Duncan 5,5
3 Roebers, Eline 5
4 Dijke van, Joris 3
5 Molin, Charles 2,5
6 Kutchoukov, Thomas 2
7 Klaren, Oscar 2
8 Dijke van, Veerle 1,5

Groep B

Winnaars Groep B

Winnaars Groep B

In groep B bleef het tot en met de laatste ronde erg spannend voor de 2e tot en met 4e plaats. De vierde plaats werd veroverd door Kazimir Lovink met 4 punten. Daniel van Cleef eindigde met 4,5 punt op de derde plaats. Met een half punt meer eindige Rufus Ang met 5 punten op de tweede plaats. Jonathan Chen was de overtuigende winnaar van groep B, en bleef ongeslagen met 7 uit 7. (Door Wesley Ng)

1 Chen, Jonathan 7
2 Ang, Rufus 5
3 Cleef van, Daniel 4,5
4 Lovink, Kazimir 4
5 Wibisono, Ananta 3,5
6 Dong, Steven 3
7 Srivastava, Aarush 1
8 Rizvi, Aleena 0

Groep C

Winnaars Groep C

Winnaars Groep C

Groep C was reuze spannend. Door het wegblijven van de achtste speler had iedereen een bye. Er werd in vrij hoog tempo gespeeld, er werden hele slimme zetten gedaan, maar er waren ook herdersmatjes en soms stond een koning geruime tijd schaak, zonder dat de spelers het merkten. De groep werd gewonnen door Puck, die tot het einde toe geconcentreerd en ongeslagen bleef. Een mooi resultaat – volgend toernooi een groep hoger! Tweede met 5,5 punt werd heel knap Om, die alleen voor Puck zijn koning hoefde neer te leggen. Jammer was de verwarring rond zijn potje tegen Samson: het bleek helemaal geen mat te zijn, maar Samson had dit al geaccepteerd. Gelukkig ging iedereen akkoord met een remise-schikking. Om de derde en vierde plaats werd gestreden door drie jongens die het erg goed deden: Ethes, Ismael en Samson. Zij eindigden allen met vier punten. Samson kwam door Sonneborn-Berger als derde uit de bus. Gelukkig bleek er een extra beker te zijn waardoor zowel Ethes als Ismael verdiend met een trofee naar huis ging. Op naar de volgende Chess League! (Door Zwaan Kraijer)

1 Thienen van, Puck 7
2 Deshmukh, Om 5,5
3 Reina, Samson 4
4 Jarmouni el, Ismael 4
5 Vethanayakam, Ethes Malcolm 4
6 Bendigeri, Srishti 2
7 Velican, Luca 1,5

Groep D

Winnaars Groep D

Winnaars Groep D

Het waren spannende wedstrijden bij groep D. De eerste paar rondes ging soepel, maar eenmaal naar de vierde ronde wou iedereen winnen voor de bekers. Na de laatste ronde was het al beslissend wie een beker gewonnen. (Door Badr Ezzat)

Als eindstand:
1 van Ommeren, Harald 6
2 Bode, Dries 5
3 O’Connor, Mishko 4,5
4 Savla, Dharmil 4
5 El Bahi, Louiza 2,5
6 Chardon, Kayen 2,5
7 Pont, Martin 2
8 El Mesri, Faris 1,5

Groep E

Winnaars Groep E

Winnaars Groep E

Zondag middag was het weer een leuke schaakdag aangezien de Chess League werd gespeeld. In totaal waren er vijf groepen waarvan de laatste groep (groep E) misschien wel het spannendst was. In deze groep werd er natuurlijk erg goed geschaakt. Het beruchte herdersmatje kwam geen enkele keer op het bord. Sterker nog, De laagste groep had vaak meer bedenktijd nodig dan alle andere groepen! Door het diepe nadenken en het doorrekenen van verschillende varianten was het niveau fantastisch. Opvallend detail was dat de helft van de acht kinderen die meededen in de groep meisjes waren. Bij mijn weten is dit ongekend in het schaken en komt dit alleen voor in de Chess League. Niet iedereen had het even makkelijk in groep E maar door mee te doen word je alleen maar sterker. Natuurlijk moest er ook een winnaar zijn en dit was tot het laatste moment spannend. Tristan en Aurelia gingen na ronde zes als nummers een en twee aan de leiding waarbij Tristan van Aurelia had gewonnen. In de laatste ronde deed Aurelia wat ze moest doen en kwam op zes uit zeven punten. Helaas voor Tristan verloor hij zijn laatste partij waardoor hij met 5,5 punten tweede werd. Na afloop werd er nog een mooie groepsfoto gemaakt en daarna ging iedereen tevreden terug naar huis! (Door Elco Hakvoort)

1 Heukelom, Aurelia 6
2 Chau, Tristan 5,5
3 Sangwan, Anushka 5
4 Rizvi, Ali 4
5 El Ammarti, Meryam 3
6 Merhom, Rayan 2
7 Roebers, Herre 1,5
8 El Mesri, Yasmine 1

Met dank aan alle vrijwilligers: Badr Ezzat, Elco Hakvoort, Remy Hakvoort, Zwaan Kraijer, Kenzo Dolce, Wesley Ng, Deborah Ng, Jouke van Veelen en Mustapha Eljarmouni

Foto’s zijn terug te vinden op Picasa:
https://plus.google.com/photos/117106983210246293003/albums/6119186552241145217?banner=pwa

Door Deborah Ng