5 september 2016

Schaakschool Indische Buurt

De organistor van de Chess Leagues is de Stichting Schaakschool Indische Buurt.

De Schaakschool heeft een eigen web pagine: checkmemove_logo

En een eigen Facebook pagina: facebook

Vanmiddag hebben we een zeer geslaagd Chessleague toernooi in buurthuis de Meevaart gehad.
De kinderen vonden de weg naar deze gewijzigde locatie midden in de Indische buurt. En wat vooral opviel was de grote variatie met veel schoolkinderen uit de buurt.

Door het gebruikte Zwitserse McMahon systeem hebben kinderen van alle sterktes kans op de mooie prijzen. Er waren 6 groepen van verschillend niveau waarbij de krachten op de 64 velden ook met deelnemers uit andere groepen werden gemeten, maar het resultaat binnen de groep telt.
Hierdoor werd iedereen uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. En dat deden zeker ook Christian Torensma, Max de Vreugd Pezo, Emre Yalcin, Kayen Chardon, Selina Huyn en Timur Garaev door het winnen van de 1e prijs in hun groep. De beslissing viel hierbij vaak door weerstandspunten. Bij een gelijke eindstand loont het dan als je tegen sterke tegenstanders hebt gespeeld.

Maar natuurlijk alle deelnemers gefeliciteerd, of je nu wel of geen prijs hebt gewonnen.
Want met schaken ontwikkel je jezelf, leer je je denkvermogen te scherpen en inzichten te verbeteren. En dat is altijd goed te gebruiken in wat je ook doet.

Maar vooral ben ik blij dat het Chessleague toernooi zijn waarde bewijst als springplank naar verdere ontwikkeling van de kinderen. Sommigen gaan verder met schaken, bijvoorbeeld naschools, bij de talentengroep of bij een vereniging en anderen vinden het gewoon leuk om te doen.
Maar allemaal zijn ze gefascineerd door deze mooie denksport met zijn miljoenen en miljoenen mogelijkheden.

Volgende maand het volgende toernooi, op 26 november weer in de Meevaart.
Voor meer informatie kijk op www.chessleague.nl.
...

View on Facebook

Vandaag het eerste Chessleague toernooi in buurthuis de Meevaart. Ook de andere schaakactiviteiten zoals de talentengroep vinden hier plaats. Het wordt weer een leuke en vooral spannende dag! Want wie gaan er met de mooie prijzen vandoor? ...

View on Facebook

13 juli was het zover, de allerlaatste schaakmiddag voor de kinderen van de dapperschool, en dat moest natuurlijk goed afgerond worden met een mooi schaaktoernooi, met mooie prijzen voor de 1e tot en met de 3e plek. Het begon tamelijk gemoedelijk, waar uiteindelijk besloten werd tot een dubbele eliminatie, wat inhoudt dat je in principe hoogstens twee potjes mag verliezen. In totaal waren er 18 deelnemers. Er waren een aantal kanshebbers op de titel: beste schaker van de dapperschool, waaronder Walid, Ishan, Umutcan en de runner up Yassine. Na de eerste ronde wisten ze allemaal te winnen, waarna ze uiteindelijk ook oot eens tegen elkaar moesten. Walid en Yassine bleven winnen tot aan de grand finale, waar Walid toch kopje onder ging. Yassine wist hem op fraaie wijze mat te zetten, en de kampioen Yassine was dolblij en vierde zijn overwinning met een mooie vreugdedans. De kampioen was al bekend, maar de 2e en 3e plek nog niet. Voor deze plekken streden Ishan, Dina, Walid en Umutcan. Dina wist als underdog met geluk bij ongeluk nog te winnen van de favoriet Ishan, en verzekerde haarzelf met een trofee. Umutcan verloor ondertussen van Walid en bleef er een ten slotte een match over tussen broer en zus, Walid en Dina. Na een lange zenuwslopende partij wist Walid zijn zus Dina op solide wijze mat te zetten, en daarmee kwam het toernooi ten einde. Dina op de derde plaats, Walid tweede en de kampioen Yassine! Al met al was het een plezierig einde van het schaakseizoen bij de dapperschool! ...

View on Facebook

Vandaag was de laatste schaakles van het schooljaar op Flevoparkschool. De kinderen hebben het hele jaar hun best gedaan en krijgen nu een mooie medaille als herinnering mee. Bedankt voor het enthousiasme en de inzet en hopelijk gaan jullie allemaal verder met schaken. Er werd door sommigen al fanatiek thuis en op internet geoefend, dus ga vooral zo door ! Jullie zijn allemaal kanjers, ook diegenen die de laatste les miste en dus niet op deze foto staan ...

View on Facebook