3e Chess League Oost 2014/2015

Op 25 januari 2015 was het 3e Chess League Oost 2014/2015. Deze keer zaten we niet in de Meevaart, maar in Speeltuin de Batavia! Dit bleek een zeer geschikte locatie te zijn voor de Chess League. Voor de kinderen was er een beer waar ze tegen konden spelen en de ouders konden met een goede kop koffie in de kantine zitten. Het toernooi was dankzij alle kinderen en ook vrijwilligers weer een succes. Hopelijk tot een de volgende Chess League!

201501-000

Groep A

Winnaars Groep A

Winnaars Groep A

In groep A was het ontzettend spannend. Tot de laatste ronde was het niet duidelijk wie welke prijs mee naar huis ging nemen. Eline Roebers had namelijk gelijk gespeeld tegen Leon Reina, waardoor ze beiden nog op de eerste plaats konden eindigen. Helaas verloor Eline haar laatste partij. Leon speelde zijn laatste partij remise, waardoor de eerste plaats zeker was. Uiteindelijk eindigde Charles, Kasper en Eline op een gedeelde tweede plaats.
Gr A Name Score
1 Reina, Leon 6
2 Molin, Charles (1,5) 5
3 Bleeker, Kasper (1) 5
4 Roebers, Eline (0,5) 5
5 Chen, Jonathan 4
6 Vakhitov, Iskander 4
7 Kutchoukov, Thomas 3
8 Ang, Rufus 2
9 van dijke, Veerle 1
10 Ait hadj Brahim, Rayan 0

Groep B

Winnaars Groep B

Winnaars Groep B

In groep B was het lange tijd erg spannend wie de groep zou winnen. Uiteindelijk haalden Vivienne en Amelia beide zes punten. Vivienne kreeg de eerste prijs omdat zij in de onderlinge partij van Amelia had gewonnen. De strijd om de andere twee bekers was ook spannend en werd pas in de laatste twee rondes beslist. Na vijf van de zeven rondes waren er namelijk maar liefst vier spelers met drie punten. Jade werd na twee overwinningen in de laatste twee rondes derde met vijf punten. Aadya haalde vier punten en kreeg de vierde prijs. Ananta haalde ook vier punten maar viel net buiten de prijzen omdat hij van Aadya had verloren. Ook de andere spelers die geen beker kregen hebben geconcentreerd en goed gespeeld. Op de gedeeld zesde plaats eindigden Houda en Klaas met beide drie punten. Camilo en Amir haalden beide anderhalf en werden daarmee gedeeld achtste. Jack behaalde één overwinning en eindigde op de tiende plaats. Gr B Name Score
1 Chen, Vivienne 6
2 Jonkman, Amelia 6
3 Cheng, Jade 5
4 Choudhary, Aadya 4
5 Wibisono, Ananta 4
6 Jarmouni el, Houda 3
7 Stelling, Klaas 3
8 Escobar Chavarria, Camilo 1,5
9 Ait hadj Brahim, Amir 1,5
10 Voert ter, Jack 1
Door Arno van Akkeren

Groep C

Winnaars Groep C

Winnaars Groep C

Bij de Chess League had ik weer het genoegen om tafelleider te zijn van groep C. Deze oorspronkelijke 10-kamp werd al gauw teruggebracht tot een 8-kamp omdat sommige kinderen verplichtingen hadden bij de moskee. Dit mocht de pret voor de overgebleven deelnemers niet drukken. Zij hadden het erg naar hun zin en speelden de ene na de andere fantastische schaakpartij. Er was één grote winnaar die luistert naar de naam Om (eigenlijk een heel klein mannetje). Hij wist als enige al zijn partijen te winnen en scoorde hierdoor een tpr die A-groep waardig is. Volgende keer speelt hij zeker een groep hoger dus.
Door Elco Hakvoort
Gr C Name Score
1 Deshmukh, Om 7
2 Jarmouni el, Ismael 5,5
3 van Ommeren, Harald 4,5
4 Paalman, Olivier 3,5
5 Rizvi, Aleena 3,5
6 El Bahi, Louiza 3
7 Babat, Jawad 2
8 van de Zee, milan 1

Groep D

Winnaars Groep D

Winnaars Groep D

Er zijn spannende wedstrijden gespeeld in groep D. In de eerste paar rondes moesten de spelers nog even wennen aan de regels, maar daarna kwam ik hele mooie wedstrijden tegen. Ik vond het heel leuk om te zien hoe goed ze hun best deden, allemaal voor de beker natuurlijk! Na de vierde ronde was Srishti onverslagen met 4 punten uit 4, maar na de volgende rondes werd ze ingehaald door Ethes (4,5 punten) en Samson (6 punten). De beste wedstrijden kwamen in de laatste en beslissende ronde. Sommige wisten al dat ze een beker zouden krijgen, anderen twijfelden.
Gr D Name Score
1 Reina, Samson 6
2 Vethanayakam, Ethes Malcol 4,5
3 Bendigeri, Srishti 4,5
4 Jonkman, Sophia 4
5 basa, Manasvita 4
6 Vakhitov, Damir 4
7 Nabus, Mohammed 1

Groep E

Winnaars Groep E

Winnaars Groep E

Het was heel spannend in de groep. Kayen werd uiteindelijk eerste, een knappe prestatie! Dit was zijn eerste toernooi en meteen al de eerste plek. Hij speelde goeie partijen en hij haalde maar liefst 6 uit 7! Ook de andere kinderen deden hun best, ze vonden het heel leuk zag ik aan ze.” Door Daniel Kutchoukov
Gr E Name Score
1 Chardon, Kayen 6
2 Nab, Lev 5,5
3 Gharibyan, Bahrat 4,5
4 Elja, Jayne 4
5 Aharchou, Yunes 4
6 Aharchou, Annas 2
7 Ahannach, Dina 2

Met dank aan alle vrijwilligers: Jonathan van Nie, Badr Ezzat, Elco Hakvoort, Arno van Akkeren, Deborah Ng, Jouke van Veelen, Daniel Kutchoukov en Mustapha Eljarmouni

Foto’s zijn terug te vinden op Picasa:
https://plus.google.com/photos/117106983210246293003/albums/6109526281504235489?banner=pwa

Door Deborah Ng