2e Chess League Oost

30-11-2014

Op de dag dat Magnus Carlsen zijn 24e verjaardag vierde, was er in de Indische Buurt de 2e Chess League Oost. Er kwamen veel kinderen 47 in totaal. Hierdoor waren er uiteindelijk 5 groepen. Het toernooi verliep goed alleen was er bij 1 groep een beetje gedoe met de indeling waardoor deze groep uiteindelijk 1 ronde minder kon spelen. Dit kwam doordat er enkele kinderen zich te laat kwamen aanmelden. Graag willen wij de ouders vragen om hun kinderen op tijd aan te melden op de dag van het toernooi! Verder verliep alles prima, dank aan alle vrijwilligers die prima tafelleiders en beren waren. Tot de volgende Chess League!

201411-000

Groep A

201411-001De A-groep begon erg spannend. Na drie rondes stonden er vier spelers met twee en een half punt bovenaan. Even later werd duidelijk dat het om de winst tussen Eline Roebers en Leon Reina ging. Eline kwam, ondanks dat ze een pion achter stond, beter te staan in het eindspel, bovendien had ze meer tijd op de klok. Eline besloot remise aan te bieden. Vol bravoure sloeg Leon het aanbod af en zette hij Eline mat. De koppositie van Leon kwam hierna niet meer in gevaar en hij werd overtuigend winnaar met zes en half punt uit zeven wedstrijden. Een knappe prestatie aangezien hij zelf aangaf niet in zijn beste vorm te zijn. Zo had hij in de eerst ronde een paard minder dan zijn tegenstander, Charles Molin. Op het niveau van de A-groep is een stuk achterstaan meestal een garantie van verlies. Maar Charles, die laatst de C-groep van de Grand Prix van VAS heeft gewonnen, zag een paar tactische wending over het hoofd en verloor toch. De A-groep liep in het begin uit, doordat er halverwege de eerste ronde een tiende speler werd bijgeroepen. Nils Gardair wou het best op het hoogste niveau proberen. Zijn tegenstander Rohan Gisiawan, die helemaal uit Almere komt, moest door de tafelleider halsoverkop bij de twee beren vandaan worden geplukt. Nils liet zien dat hij best een plaatsje in de hoogste groep verdiende door op mooie wijze van Rohan te winnen. Rohan zelf wist daarna de volgende drie partijen te winnen. Leon werd geflankeerd op het podium door Aadi Patwardhan en Eline. Aadi kwam de laatste paar rondes sterk opzetten en behaalde even veel punten als Eline. Helaas voor Aadi won Eline de onderlinge partij, waardoor hij met de beker van de derde plaats naar huis ging en Eline met de nummer twee. Jonathan Chen ging met een verdiende vierde plaats en beker naar huis. Jonathan verloor in de laatste ronde van Aadi, hij behaalde vier punten.
Door Jouke van Veelen

Groep B

201411-003In groep B was het lang spannend. Na 5 ronden hadden Rufus, Aarush en Suvan 3,5 punt en Steven, Aadya en Houda 3 punten. Alles was dus nog mogelijk. In ronde 6 won Rufus van Aarush en speelde Steven gelijk tegen Suvan. Hierdoor kwam Rufus alleen aan kop met 4,5 punt en daarna 3 kinderen met 4 punten. In de laatste ronde won Rufus van Suvan en won Aadya van Houda. Hierdoor won Rufus deze groep met 5,5 punt. De nummer 2 was Aadya met 5,5, punt en Aarush werd 3e met 4,5 punt. Op onderlinge resultaat werd Suvan 4e en Houda 5e met allebei 4 punten.
Door Pjotr van Nie

Groep C

201411-002Bij groep C is er iets fout gegaan met de computer omdat er op het laatst nog kinderen bij het toernooi kwamen. Hierdoor heeft deze groep maar 6 rondes gespeeld. Uiteindelijk eindigde op onderling resultaat op de derde plaats resultaat Matteo Emmerink boven Abiya Alami met 3 punten. Op de tweede plaats met 3,5 punt eindigde Olivier Zanoli. Groep C is gewonnen door Ismael Eljarmouni met 4 punten.
Door Wesley Ng

Groep D

201411-004In groep D was Arda Soydas duidelijk de sterkste. 7 uit 7 laat getalsmatig geen enkele ruimte voor twijfel. Toch waren er zelfs voor Arda nog hachelijke momenten zoals tegen Bendigeri Shristi, die een duidelijk betere stelling verloren zag gaan. Andy Fung werd verdiend tweede met een score van 5,5 uit 7, gevolg door Om Desmukh, die een aantal mooie partijen speelde en een score van 5 punten behaalde. Vierde met 4 punten werd Yushi Ishimaru die weliswaar deze plaats moest delen met Torahiko Arufa, maar het onderlinge duel had gewonnen, waardoor hij de laatst te vergeven beker kreeg.
Door Jan Roebers

Groep E

201411-005Groep E was goed gevuld met 10 kinderen die net begonnen zijn met schaken. Het beloofde op voorhand een erg leuke en spannende poule te worden. De partijen waren vaak zeer gelijkwaardig en dit resulteerde ook in aardig wat remises. Een aantal kinderen had nog maar net geleerd om mat te zetten maar op het bord ging het al behoorlijk goed. De bekende matjes op f2 en f7 waren natuurlijk aanwezig maar ook trappetjes mat en mat achter de paaltjes waren op de borden te zien. De mooiste aanval was een pionnen opmars op de koningsvleugel wat leidde tot een stap 2 trucje, weg + mat! De winnaar was uiteindelijk Camilo met een overtuigende 7 uit 9 gevolgd door Ali met 4,5 en Ramses met 4 punten. Al met al een zeer leuke middag en hopelijk tot de volgende Chess league.
Elco Hakvoort

Uitslagen per groep

Groep A
Naam Punten
1 Leon Reina 5.5
2 Eline Roebers 4.5
3 Aadi Patwardhan 4.0
4 Jonathan Chen 4.0
5 Gisiawan Rohan 3.0
6 Charles Molin 2.5
7 Ananta Wibisono 2.5
8 Jade Cheng 2.0
9 Nils Gardair 1.5
10 Jonathan Luk 0.5

Groep B
Naam Punten
1 Rufus Ang 5.5
2 Aadya Choudhary 5.0
3 Aarush Srivastava 4.5
4 Suvan Patwardhan 4.0
5 Houda Eljarmouni 4.0
6 Vivienne Chen 3.5
7 Steven Dong 3.5
8 Mert Avsar 2.5
9 Wilhelm Burger 1.5
10 Dharmil Savla 1.0

Groep C
Naam Punten
1 Ismael Eljarmouni 4.0
2 Olivier Zanoli 3.5
3 Abiya Alami 3.0
4 Matteo Emmerink 3.0
5 Sampson Reina 2.5
6 Anton Heydenreich 2.0
7 Han Jeng 1.0
8 Aleena Rizvi 1.0

Groep D
Naam Punten
1 Arda Soydas 7.0
2 Andy Fung 5.5
3 Om Deshmukh 5.0
4 Yushi Ishimaru 4.0
5 Torahiko Aruga 4.0
6 Sagnik Biswas 3.5
7 Bendigeri Srishti 3.0
8 Linat Adamu 2.0
9 Rayan Merhom 1.0

Groep E
Naam Punten
1 Camilo Chavarria 6.0
2 Kayen Chardon 4.0
3 Ramses Berger 3.5
4 Ali Rivzi 3.5
5 Lorenz Heydenreich 3.0
6 Shun Ishimaru 3.0
7 Jenny Fung 2.5
8 Golda Seubert 2.5
9 Fatima Alami 2.0
10 Sayfeddine Taybi 0.0