3e Chess League Oost

De 3e Chess League van zondag 26 januari was rustiger dan normaal gesproken. Dit kwam waarschijnlijk doordat er rond deze tijd zeer veel toernooien gespeeld konden worden. Desalniettemin was ook deze editie een groot succes.

In groep A was het was lange tijd heel spannend en er werd op een goed niveau geschaakt. Daniel en Job Emans begonnen beiden met een goede 3 uit 3. Leon Huyn begon met een remise tegen zijn broer Andy maar won de volgende 2 partijen ook. Volgde op 1,5 of minder punten. Daniel won van Job en werd daarmee de koploper. Daniel bleef winnen, hoewel hij geluk had tegen Kazimir, omdat hij na een paar zetten al een Dame achterstond maar hij bleef doorspelen en de Dame kon terugwinnen en daarna ook de partij winnend afsloot. Job Emans won van Leon Huyn en Daniel de ronde daarna ook. Hierdoor had Daniel in de laatste ronde 1 punt voorsprong op Job en kon hem de zege niet meer ontgaan. Job won de laatste ronde van Kasper en Daniel verloor van Leon Reina, die sterk terugkwam na een matig begin van het toernooi. Hierdoor eindigde Daniel als 1e, Job als 2e en Leon Huynh als 3e. Leon Reina werd 4e met 4 punten en Andy Huyn 5e met 3,5 punt. Kasper, Kazimir en Jeffrey Huynh hadden het zwaar dit toernooi maar boden telkens kranig weerstand tegen de kinderen die boven hun eindigden.

Winnaars Groep A

Winnaars Groep A

Naam Score WP SB
1 Daniel Kutchoukov (OR) 6 22 18
2 Job Emans 6 22 16
3 Leon Huynh 4,5 23,5 9.75
4 Leon Reina 4 24 12
5 Andy Huynh 3,5 24,5 6.25
6 Kasper Bleeker 2,5 25,5 3.5
7 Kazimir Lovink 1 27 0.5
8 Jeffrey Huynh 0,5 27,5 2.0

Groep B had een paar zeer sterke spelers maar er is door iedereen meerdere wedstrijden gewonnen dus de verschillen waren niet te groot. Iedereen heeft heel sportief gespeeld . Thomas Kutchoukov en Stanley Huynh lieten zich beide maar een maal verslaan en werden dus 1e en 2e. Anthony had een half puntje minder en werd daardoor 3e. Houda en Ananta hadden beide 4 punten maar door onderling resultaat werd Houda 4e en Ananta 5e. Steven werd 6e met 3.5 punten. Arda, Abiya en Selina werden gedeelde 7e.

Winnaars Groep B

Winnaars Groep B

Naam Score WP SB
1 Thomas Kutchoukov (OR) 6 27,5 21,75
2 Stanley Huynh 6 24 18,5
3 Anthony Huynh 5,5 25 15,25
4 Houda Eljarmouni (OR) 4 24,5 8.0
5 Ananta Wibisono 4 24,5 7.75
6 Steven Dong 3,5 25,5 7.25
7 Arda Soydas 2 24 2.25
8 Abiya Alami 2 23,5 2.25
9 Selina Huyn 2 21,5 2.25

Zelf was ik verantwoordelijk voor het bijhouden van de standen in groep C. Het leukste aan deze groep was wel dat er meer meisjes meededen dan jongens, terwijl de schaaksport in de rest van het land nog vooral uit jongens bestaat. Dat er meer en meer meisjes gaan schaken is ook terug te zien in de trainingsgroepen van de Schaakschool Indische buurt. Onlangs was er namelijk een les met alleen maar meisjes! En dat zij het goed doen was ook te zien in de stand. Maar liefst drie meisjes wonnen een schitterende beker. Met mooie openingen en goede zetten was het niveau in de laagste groep erg hoog. Regelmatig werd er zelfs mat gezet met twee torens (trappetjes-mat) wat in de les pas veel later aan bod komt. Verder was dit voor veel kinderen de eerste keer dat zij met een klok speelden.

Omdat zo’n klok de tijd bijhoudt en je een partij kan verliezen als de tijd op is dachten veel kinderen dat het een goed idee was om snel te zetten. Sommige partijen waren al binnen vier minuten klaar! Helaas kwam dit snelle zetten de partijen niet echt ten goede en sneuvelde hier en daar jammerlijk een dame of toren. Gelukkig kwamen de kinderen er al snel achter dat een kwartier tijd per persoon bijna een eeuwigheid is waardoor de partijen daarna weer een stuk beter waren. De stand was voor het ingaan van de laatste ronde nog erg spannend. Ismael en Louiza streden om de eerste twee plekken waarbij Ismael aan het langste eind trok. Hierdoor werd de groep toch gewonnen door een jongen, hoewel Louiza het minst vaak haar dame weg gaf. Als commentaar hierop antwoordde Ismael dat dames maar afleiden en dat hij beter speelt zonder. De derde plek ging naar de jongste deelnemer van de groep, Maarten, omdat hij in de laatste ronde wist te winnen. Asude eindigde door haar remise in de laatste ronde een half puntje achter maarten en werd vierde. De laatste beker ging naar Comfort die een zeer sterk toernooi speelde. Ook waren er voor alle kinderen medailles waardoor het weer een zeer geslaagd toernooi was.

Winnaars Groep C

Winnaars Groep C

Naam Score WP SB
1 Ismael Eljarmouni 6,5 21,5 19,5
2 Louiza Bahi 6 22 15,5
3 Maarten Karman 4,5 23,5 9.0
4 Asude Imdat 4 24 10,25
5 Comfort Ofori 3,5 24,5 5.5
6 Mariam El Ammarti 1,5 26,5 1.5
7 Soukina Ballari 1 27 2.5
8 Dilara Gunduz 1 27 1.25

Alle Winnaars

Alle Winnaars

Voor meer foto’s zie: https://picasaweb.google.com/117106983210246293003/3eChessLeagueOost02 Al met al was het Derde Chess League Toernooi weer een groot succes. Het volgende toernooi is op zondag 23 februari 2014. Aanmelden kan alleen via de site: http://www.checkmemove.nl/chess-league.html

Met dank aan organisator Mustapha el Jarmouni, Deborah Ng, Elco Hakvoort, Pjotr van Nie, Bart
Bleeker, Vladimir Kutchoukov, Harry Huyn en David Huyn.

Door Elco Hakvoort