8e Chess League West

Verslag Chess League West 19 mei 2013

Afgelopen zondag was de 8e en voor dit seizoen tevens de laatste chessleague voor de jeugd in west. Precies 24 kinderen gaven acte de préséance en dus konden er mooi drie groepen van 8 gemaakt worden. Het was weer uiterst sfeervol in het activiteitencentrum Mansveltschool. De gespannen koppies van de kinderen, het gefotografeer van de ouders en ook de chips mochten dit keer niet ontbreken. Dit keer verzorgde Rob Scheermeijer de indeling op de computer en hield de score hier bij. Tafelleider groep A was Pjotr van Nie, van groep B Bert van de Laar en van groep C Gré Blokker.

Groep A

Winnaars Groep A

Winnaars Groep A

In groep A was het tot het einde spannend. Leon Huyn, Joppe en Abdel hadden in de laatste ronde alle drie 5 punten. Leon speelde de laatste ronde tegen Abdel. Leon had onderling van Joppe gewonnen en Joppe had weer van Abdel gewonnen. Joppe won vrij snel de laatste ronde tegen Leon Reina. Hierdoor had Leon Huyn, die twee remises had gespeeld, genoeg aan een overwinning tegen Abdel om 1e te worden. Het werd een lang gevecht met uiteindelijk Leon als winnaar. Hierdoor werd Leon 1e, Joppe 2e en Abdel 3e. Ook Andy Huyn speelde sterk hij eindigde met 4,5 uit 7 als de nummer 4.

Groep B

Winnaars Groep B

Winnaars Groep B

In de B-groep gebeurde ook dit keer weer van alles en was de spanning tot het einde toe te snijden. Ik ( Bert) was hier tafelleider. Het was weer ontzettend spannend, vooral de strijd ontzettend de hoogste plaats was na de voorlaatste ronde nog niet beslist. Anthony Huyn eindigde dit keer onderaan met één punt, Tolga vero Escobar en Danylo Kozak op de gedeelde 6e en 7e plaats met 1,5 punt en Houda el Jarmouni op de 5e plaats met 3 punten. Jessy Mang viel net buiten de prijzen met een vierde plaats en 4 punten. Daniel Kutchoukov had een vliegende start met ‘vijf uit vijf’ tot het plotseling mis ging in de zesde ronde tegen Jeffrey Huyn. En stonden plots drie kinderen met vijf punten voor de laatste ronde gelijk, want ook Akram Ezzat had vijf punten verzameld. In de laatste ronde moest Jeffrey tegen Tolga die hij al snel won. Akram moest tegen Daniel en hier ging het dus erom. Dit was echt een heel spannende partij waar het alle kanten op kon gaan. Daniel stond een stuk achter maar had zeker nog tegenkansen met een paar vrijpionnen. Akram ving het toch rustig op en kon daarna makkelijk winnen. Zo werd Daniel derde met vijf punten. Helaas was het voor Akram ook niet genoeg voor de hoofdprijs omdat Jeffrey de onderlinge partij van Akram gewonnen had, Akram eindigde daarom op de tweede plaats met zes en Jeffrey op de eerste plaats met beiden zes punten. Het was dus spannend en heel leuk in deze groep en ik hoop dat alle kinderen volgend seizoen weer van de partij zullen zijn.

Groep C

Winnaars Groep C

Winnaars Groep C

Ik ( Gré ) mocht tafelleider zijn bij de C-Groep, daarin speelde de spelers die nog niet zo hoog spelen, beginners en de allerkleinsten. Het was een hele leuke groep, die allemaal gingen knokken voor de bekers, het was dan ook een spannende strijd zo stond de een voor en zo de ander, tot de laatste partij toe was het niet bekend wie er zou gaan winnen. De eerste en tweede en derde plaats werd bij de laatste schaakronde beslist; uiteindelijk ging Selina er met de eerste plaats vandoor, werd Raav tweede en Kyon veroverde de derde plek. De laatste ronde werd ook spannend gemaakt door Dalya en onze jongste deelnemer Thomas die ook voor het eerst meedeed en nog maar net 5 jaar is, na dat de tijd om was, was het bij hun partij niet duidelijk wie er voor stond, en mochten ze nog door blijven spelen zo dat er een winnaar uit de strijd zou komen, maar ze bleven gelijk opgaan en uiteindelijk zijn ze in een remise geëindigd, en hadden ze even veel punten behaald.

Het was de laatste Chess League West en ik vond het erg leuk om elke keer tafelleider te mogen zijn. Ik heb veel geleerd van de kinderen en hoop ze in het nieuwe seizoen weer te zien. Natuurlijk gaat dank weer uit naar de Stichting Akenei voor de locatie, Mustapha El Jarmouni van Schaakschool Indische Buurt als organisator en de vrijwilligers Rob Scheermeijer, Pjotr van Nie, Gré Blokker en Bert van de Laar die de zaalleiding in handen hadden.

Alle Winnaars Samen

Alle Winnaars Samen


TOT VOLGEND SEIZOEN!!!!!!!!!