6e Chess League West

Op zondag 17 maart was het weer zover. Op onze mooie locatie in het activiteitencentrum van de Mansveltschool in Amsterdam West vond de 6e chess league voor jeugdspelers t/m 14 jaar plaats. We werden weer zeer warm welkom geheten door de organisatie Stichting Aknarij en door Mustapha El Jarmouni van de schaakschool Indische buurt, die ons weer voorzag van heerlijke koffie en broodjes. Ook de kinderen (en hun ouders/begeleiders) stroomden gestaag naar binnen, zodat we even na half twee konden beginnen.

Traditiegetrouw komen er nog niet zoveel kinderen naar de chessleague West als in Oost maar we gaan hier volgend seizoen verandering in brengen dmv meer promotie bij clubs en scholen. Uiteindelijk waren er 15 kinderen die het spoor naar de school gevonden hadden. En ook traditioneel werd het toch weer een erg leuke en gezellige middag. Er werd in twee groepen van 8 en 7 ingedeeld die allen een enkelvoudige 8-kamp speelden. Dit keer werden de groepen geleid door Rob Scheermeijer (groep 1) en (Gré Blokker) groep 2. Het hoeft geen betoog dat deze ervaren mensen zich met allure van hun taak kweten. In groep 2 werden veel leuke potjes gespeeld maar omdat hier altijd erg snel gespeeld wordt (Handen onder de bips!!) zag je ook wel weer veel ‘Herdersmatjes’(of een verdacht veel hierop lijkende variant) De partijen werden op 1 kwartier per ronde gegeven, maar in deze groep houdt men altijd zeeën van tijd over. Met overmacht werd de groep gewonnen door Daniel Kutchoukov met 7 punten. De strijd om de tweede plaats was echter wél spannend. Uiteindelijk eindigden Akkram Azzat en Anthony Huyn beiden op 5,5 punt. Omdat zij remise tegen elkaar hadden gespeeld in de groepswedstrijd werd besloten hier een beslissingswedstrijd te spelen. Deze werd na een heel spannende partij met ‘wisselende kansen’ uiteindelijk in het voordeel van Anthony beslist. Alledrie mochten hun welverdiende beker mee naar huis nemen. Maar ook de anderen in deze groep hebben hun best gedaan. 4e werd Krishna Saketh Mutnuri met 4 punten; 5e Jacob hahn met 3; 6e Kyon vd Waals met 1,5 punt; 7e Ismael el jarmouni met 1 punt en tenslotte 8e David Schonfeld met een ½.

In de eerste groep werd zoals gezegd langer nagedacht en ook beduidend beter geschaakt, maar deze kinderen hebben dan ook al langer ervaring en zijn in het algemeen iets ouder. Om de groep ‘compleet’ te maken speelde Rob voor spek en bonen mee als 8e deelnemer. Alle kinderen wisten dan ook van hem te winnen. Voor het ‘echie’ werd er zoals gezegd op hoog niveau geschaakt met als uiteindelijk duidelijke winnaar Joppe Visch met 6,5 punten. Youssef el jarmouni eindigde als tweede met 5,5 punten en derde Leon Huyn met 5 punten. Dit waren dan ook de glorieuze bekerwinnaars. Op de vierde plaats eindigde Badr Ezzat met 4 punten. Plaats 5 en zes werd weer gedeeld door Abdelilah el Bakali en Andy Huyn met elk 3 punten. Op de 7e plaats eindigde Leon Hernot met 1 punt en als 8e en laatste de genoemde tafelleider Rob Scheermeijer, die er ditmaal helemaal niets van bakte.

Zoals gezegd gaan we proberen er de volgende keren echt een grote happening van te maken met veel mee deelnemers; we gaan veel reclame maken voor de 7e chess league West. We hopen dan op een volle zaal. Bij de prijsuitreiking werd iedereen weer bedankt door competitieleider Bert van de Laar voor de grote inzet en betrokkenheid, dat waren:

Stichting Aknarij

Schaakvereniging Het Probleem: Rob Scheermeijer en Gré Blokker

Schaakschool Indische buurt: Mustapha Eljarmouni