5e Chess League West

17 februari 2013 werd de 5e Chess League West gehouden in de Karel Mansveltschool. Er kwamen 19 schakertjes op Chess League af. Zoals altijd was het weer een lawaaiige, spannende en vooral gezellige boel. Maar als er geschaakt werd, werd er ook geschaakt: dan zaten alle kindertjes met ingespannen gezichten aan de borden om te proberen de koning van de tegenstander te verschalken. De indeling was in drie groepen verdeeld, waarvan groep 1 de sterkste was; groep 3 voor de beginnertjes; en groep 2 daar tussenin. Omdat er in elke groep 6 spelertjes zaten werd besloten er een dubbelrondige 6-kamp van te maken, zodat iedereen in de groep twee maal tegen dezelfde tegenstander mocht schaken. Dit waren voor sommigen wel veel potjes, waardoor later op de middag besloten de speeltijd iets in te korten.

In groep 3 , onder leiding van Gé vd Waals, was het soms een heel gedoe om iedereen op tijd te laten schaken. Toch kweet de tafelleidster zich uitstekend van haar taak en ook deze groep van 7 was mooi op tijd klaar. Uiteindelijk won Saketh Krisna hier de groep met 12 punten. Dit was net genoeg, want op de tweede plaats eindigde Houda El Jarmouni met 11.5 op de tweede plaats en Selina Huyn met 9.5 punten op de derde plaats. Zoon Kyon van der Waals had vervolgens 8.5 punten, Ethes 7.5 en de broertjes Ivar en Jari Brits resp. 4 en 3 punten.

Groep 2 werd geleid door Pjotr van Nie en ook hier waren veel spannende potjes. Zoals altijd moest hier ook na het ‘eindschot’ af en toe gearbitreerd worden om de uitslag te bepalen. Hier speelden dus 6 schakertjes om de felbegeerde bekers. Tegenwoordig is de familie Huyn alom vertegenwoordigd waar er ook maar even geschaakt wordt in Amsterdam. Zo ook hier werden de eerste plaatsen weggekaapt door de ‘huyntjes’. Maar wel zeer welverdiend! Stanley en Jeffrey Huyn gingen dan ook gelijk op en haalden uiteindelijk beiden 7 punten. Door het onderlinge resultaat (Jeffrey won) ging de eerste plaats naar Jeffrey en de tweede naar Stanley Huyn. Derde eindigde Daniel Kutchoukov met 5 punten, daarna Akram Ezzat met 4.5 en de jonge Anthony Huyn 3 punten.

In groep 1 werd hard gestreden om de punten. Bert van de Laar leidde hier deze crackgroep. Ook hier was het een Huyn die met de eer ging strijken, namelijk Leon Huyn met 8 punten. Op de tweede plaats eindigde Sipke de Boer met 6.5 voor Badr Ezzat ook met 6.5 punten . Ook hier gaf het onderlinge resultaat dus de doorslag. Youssef El Yarmouni behaalde de vierde plek met 4.5 punt, Andy Huyn vijfde met 3.5 punt en Arthur de Dappere sloot de rij met 1 punt.

Vervolgens werden de prachtige bekers weer uitgereikt. Hoewel niet zo’n grote toeloop van schakers was het toch weer een heel leuke middag waar iedereen met grote voldoening op terugkeek, niet in de laatste plaats alle ouders en begeleiders van de kinderen. Bij de prijsuitreiking werd iedereen weer bedankt voor de grote inzet en betrokkenheid, dat waren:
Stichting Aknarij
Schaakvereniging Het Probleem, Rob Scheermeijer
Schaakschool Indische Buurt, Mustapha Eljarmouni

We hopen dan ook dat deze Chess Leagues ook in West weer doorgaat de volgende keer.
Veel te leuk!