Een mooie afsluiting van het schaakjaar bij het Kerst Chess League toernooi 2012

Op zondag 23 december was de laatste Chess League van 2012 en aangezien het ook bijna kerst was, was het een dubbel feest. De Meevaart was versierd en er hing een heel gezellige sfeer. Mustapha had allemaal lekkere hapjes en drankjes om het jaar feestelijk en waardig af te sluiten. Natuurlijk werd er ook geschaakt. Veertig kinderen verdeeld over vier groepen streden om de prijzen. In alle groepen was het zeer spannend in de strijd om de eerste plaats.

Groep A

Winnaars Groep A

Winnaars Groep A

In groep A beloofde het een spannende strijd te worden tussen de favorieten Khoi Pham, Andy en Leon Huyn, maar ook outsiders voor de titel zoals Job Emans, Badr Ezzat en Noureddine Schoenmaker waren zeker niet kansloos voor de titel. De groep werd verder gecomplementeerd door Haron Malash, Kazimir Lovink, Youssef El Jarmouni en Jeffrey Huyn. De strijd om de eerste plaats ging tussen Khoi en Leon, die bij aanvang van de laatste ronde beiden 5 punten hadden. Khoi speelde tegen Badr en Leon nam het op tegen Haron de laatste ronde, maar terwijl Leon deze wel wist te winnen morste Khoi punten, wat hem uiteindelijk de eerste plaats kostte. Leon werd eerste, Khoi tweede, Nouredinne derde en Andy en Job gedeeld vierde.
uitslag groep A

Groep B

Winnaars Groep B

Winnaars Groep B

De eerste plaats in groep B was al snel vergeven aan Akram. Hij haalde een totaal score van 6 uit 7. Des te spannender was de strijd om de plek 2 tot en met 5. Drie spelers eindigde op een gedeelde tweede plek, namelijk Stanley, Raav en Anthony. Zij scoorden allen 5 punten. Uiteindelijk werd op weerstandspunten Stanley tweede, Raav derde en Anthony vierde. Houda en Yasmin waren beide in de race voor de vijfde plaats. Uiteindelijk mocht Houda de beker meenemen voor de vijfde plaats.

Uitslag groep B

Groep C

Winnaars Groep C

Winnaars Groep C

Groep C kende een overduidelijke winnaar in Leon Reina. Hij bleek ongeslagen en haalde 7 uit 7. De tweede plek werd veroverd door Saifedinne, die net een half puntje meer haalde dan Yassine en Anass. De vijfde plek ging naar Ananta, die in de laatste ronde won van Ilias en zo nog 4 plekken steeg.

Uitslag groep C

Groep D

Winnaars Groep d

Winnaars Groep d

In groep D was het een spannende strijd tussen Selina, Naoufal, Ismael en Hakan. De eerste plaats ging mede dankzij een overwinning met zwart op haar directe concurrent Naoufal, naar Selina. Zij scoorde uiteindelijk 6,5 punt. Naoufal kwam onlangs deze nederlaag tot 6 punten en wist elke andere tegenstander wel te verslaan. Hij werd hierdoor tweede. Tegen Selina bereikte Ismael een hele goede stelling, echter bij het matzetten ging het fout en werd het pat. Het zelfde overkwam Hamza een aantal keren, waardoor hij met 3,5 punt net buiten de prijzen viel. Derde werd Ismael met 4,5 punt, vierde werd Hakan op weerstandspunten en Kautar werd vijfde, beiden hadden 4 punten. Tot slot zette Louiza met 3,5 een knappe prestatie neer.

Uitslag groep D

Over het geheel genomen waren de partijen van een goede kwaliteit en ook de sfeer was erg goed. Op naar de volgende Chess League in januari! Wij wensen iedereen een geweldig 2013 een een goed schaakjaar toe. Verder is onze organisator van de Chess League, Mustapha el Jarmouni door Het Parool genomineerd om Amsterdammer van het Jaar te worden. Die nominatie dankt hij vooral voor zijn inzet voor Schaakschool Indische Buurt. Zonder Mustapha zou er geen Chess League zijn! Stem dus op Mustapha. Dat kan via deze link: via http://www.parool.nl/parool/nl/1204/AVHJ/integration/nmc/frameset/stemmen.dhtml. Het volgende Chess League toernooi is op 27 januari 2013. Aanmelden kan alleen via de site: http://www.checkmemove.nl/chess-league.html

Alle winnaars

Alle winnaars

Met dank aan organisator Mustapha el Jarmouni, Deborah Ng, Elco Hakvoort, Remy Hakvoort, Freddy de Greef, Hing Ting Lai, Roger Mehra, Harry Huyn en David Huyn, Maria, Marga en Mohamed.

Vrijwilligersploeg

Vrijwilligersploeg

Door Deborah Ng, Elco Hakvoort en Remy Hakvoort.