Eerste Chess League van het seizoen weer een groot succes

Op 30 september 2012 organiseerde Schaakschool Indische buurt het eerste Chess League
toernooi van het seizoen. Het toernooi vond plaats in de Meevaart Community. Er deden
veel jeugdspelers mee, die de hele middag fanatiek hebben geschaakt.

Groep A
In groep A zaten de sterkste schakers van het toernooi. En juist in deze groep crashte de
computer in ronde drie. Gelukkig klopte de indeling wel en kon er verder worden geschaakt.

groep A

groep A


Na 6 rondes stond Leon Huyn met 5,5 uit 6 eerste in de groep. Alleen Kevin Bloem kon nog gelijk komen te staan met Leon, als Kevin won en Leon verloor. De laatste ronde wonnen Kevin en Leon beiden hun partij, waardoor Leon Huyn eerste werd met 6,5 uit 7 en Kevin tweede met 5,5 uit 6. Spannender was het voor de derde plek. Elias moest de laatste ronden tegen Andy Huyn, het jongere broertje van Leon. Elias won in de eindstrijd en werd op onderling resultaat derde met 4,5 punt.

1 Leon Huyn 6,5
2 Kevin Bloem 5,5
3 Elias Reina 4,5
4 Andy Huyn 4,5
5 Simon Vuursteen 4
6 Youssef Eljarmouni 3,5
7 Badr Ezzat 3
8 Achraf Bannis 1,5
9 Raav Koper 1
10 Haron Malash 1

Groep B
In groep B stonden er na vier rondes twee schakers aan kop, namelijk Martijn Haan en Khoi
Pham.

groep B

groep B

Deze sterke schakers speelden in ronde drie remise tegen elkaar. Khoi won al vroeg in de partij een stuk, maar gaf deze vrij snel weer weg. Al gauw sneuvelde er nog een stuk en ging Martijn het toreneindspel in met een stuk meer. Toen hij voor de arbitrage een net gepromoveerde dame verloor, werd de partij remise. Beide spelers hebben geen punten meer gemorst en op weerstandpunten werd Khoi eerste en Martijn tweede. Kazimir Lovink werd met 5 punten derde van groep B.

1 Khoi Pham 6,5
2 Martijn Haan 6,5
3 Kazimir Lovink 5
4 Akram Ezzat 4
5 Leon hernot 4
6 Anthony Huyn 3
7 Loran Sahin 3
8 Houda Eljarmouni 2
9 Mert 1

Groep C
In Groep C zaten twee Jannen en twee Leons, wat soms voor veel verwarring zorgde. De spelers in groep C waren erg gewaagd aan elkaar, want na ronde 6 waren er twee spelers met 4 punten en maar liefst 4 spelers met drie
punten.

groep C

groep C

In de laatste ronde stond Leon Staalenhoef met 4,5 punt aan kop en speelde tegen zijn naamgenoot Leon Reina. Met winst was Leon Staalenhoef eerste. De winst ging naar Leon Reina waardoor Leon op een haar na
podiumplaats miste. In deze groep eindigde maarliefst 3 spelers op de 1e plaats: Kasper Bleeker, Jan Stadig en Leon Reina. Op basis van onderling resultaat en weerstandspunten ging de eerste plek naar Kasper Bleeker, de tweede plek naar Leon Reina en de derde plek naar Jan Stadig.

1 Kasper Bleeker 5
2 Leon Reina 5
3 jan stadig 5
4 Silver Sorber 4,5
5 Leon Staalenhoef 4,5
6 Jan van Groen 3
7 Dante Houben 3
8 Eli Zyto 2
9 Dilruba 2
10 Marouan Banniss 1

Groep D
In groep D was het een gezellige boel. Yassine Afasi en Saifeddine Jamaly gingen gelijk tegen elkaar op. Yassine had echter geen een partij verloren. Ook tegen Saifedinne won Yassine.

groep D

groep D

Uiteindelijk hadden beide heren 6 uit 7. Yassine eindigde op basis van onderling resultaat de eerste plek en Saifeddine Jamaly eindigde op de tweede plaats. Ananta Wibisono werd derde met 5 punten.

1 Yassine Afasi 6
2 Saifeddine Jamaly 6
3 Ananta Wibisono 5
4 Nathan O’Niel 4
5 Krisna Saketh Mutnuri 4
6 jaden O’niel 3,5
7 Ethes Malcolm 3,5
8 Yassire 3,5
9 Noureddine Ibrahimi 2,5
10 Ismael Eljarmouni 2
11 Abdel Ikavim 2

Het Chess League toernooi is een goede aanvulling op de regionale schaaktoernooien. Dit toernooi is voor kinderen die al heel goed kunnen schaken, maar ook voor kinderen die net beginnen. Het is laagdrempelig, gratis en hierdoor beschikbaar voor iedereen. Ook is het toernooi een groot succes door alle vrijwilligers, waar onder ouders van deelnemers zelf! Het volgende toernooi is op zondag 4 november. Aanmelden kan alleen via de site:
http://www.checkmemove.nl/chess-league.html Kunt u de foto’s bekijken cq. Downloaden via website http://www.checkmemove.nl/fotovideo.html Met dank aan organisator Mustapha el Jarmouni, Deborah Ng, Freddy de Greef, Hing Ting Lai, Harry Huyn, David Huyn en alle ouders die hebben geholpen. 201209-004

Door Deborah Ng.