Chess League April

Op zondag 29 april werd in de Meervaart voor de 4e keer het Chess League toernooi gehouden. Met ruim 50 deelnemers is het toernooi uitgegroeid tot één van de best bezochte toernooien in Amsterdam en omstreken waar trouwe spelers uit heel Amsterdam iedere keer op af komen. Vandaag was het al helemaal een groot feest. Mustapha, organisator van de Chess League toernooien, vierde zijn 51e verjaardag. Niet alleen de kinderen mochten smullen van cake en limonade maar ook de ouders werden getrakteerd op een plakje cake en een lekker bakje koffie.

In groep C was het erg spannend. Raav werd eerste met 6,5 uit 7. Op de gedeeld tweede plaats eindigde Kasper en Wallid met 5,5 punt. De vierde plaats was voor Loran en de vijfde plek ging naar Aadi.

Groep C

Groep C


1. Raav Koper 6.5
2. Kasper Bleeker 5.5
3. Wallid El Yahiaoui 5.5
4. Loran Sahin 5.0
5. Aadi Patwardhan 4.5
6. Ananta Wibisono 4.5
7. Leon Reina 4.5
8. Daniel Kutchoukov 4.0
9. Leon Hernot 4.0
10. Selina Huyn 4.0
11. Bodi Doornewaard 4.0
12. Yassine Afassi 3.5
13. Mohammed El Yahiaoui 3.5
14. Saifeddine 3.0
15. Rashaad Kasim 3.0
16. Annas Airad 3.0
17. Amine Alami 2.0
18. Yousra Madia 2.0
19. Naoufal Airad 2.0
20. Yassin Airad 1.5
21. Ikram Duz 1.5
22. Malcolm Ethes 0.0

De deelnemers in groep B varieerden van 6 tot 14 jaar. Groep B was met vijf meisjes een leuke en gezellige groep. Iedereen gunde elkaar de beker maar niets werd er cadeau gegeven. Heren van schakend Nederland pas op; de vrouwen ze zijn in opmars. Stuk voor stuk zijn het vrouwen met potentie. Neem als voorbeeld Yasmin Schoemaker.
Alleen Job Emans kon met heel veel pijn, zweet en lang nadenken voorkomen dat Yasmin al haar partijen won. Yasmin Schoemaker werd 1e in groep B. Anthony Huyn werd tweede. En Job Emans eindigde op de gedeeld derde laats samen met Jeffrey Huyn, maar werd door onderling resultaat 4e. De vijfde plaats was voor Alexa Wingate.

Groep B

Groep B


1. Yasmin Schoemaker 5.5
2. Anthony Huyn 5.5
3. Jeffrey Huyn 5.0
4. Job Emans 5.0
5. Alexa Wingate 4.0
6. Akram Ezzat 4.0
7. Sam v. Soest 4.0
8. Yassine Bousmara 4.0
9. Barnaba Oretti 3.5
10. Mohammed Majdoubi 3.5
11. Baskoro Rahman 3.5
12. Ayoub Akhayad 3.5
13. Rida Bouchengour 3.5
14. Miryam Majdoubi 3.0
15. Wassim El Yahiaoui 2.5
16. Khue Chu 1.5
17. Ibtisam Airad 1.5
18. Aleks Skoric 0.0

In groep A kende Elias Reina een vliegende start met 3 uit 3. Tijdens de vierde ronde verloor hij echter van Andy Huyn, die daardoor aan kop kwam. Andy werd weer bijgehaald door Nour Edinne Schoemaker, waardoor in ronde 6 de koplopers Nour Edinne en Elias tegen elkaar moesten spelen. Zij besloten tot een snelle remise, achteraf misschien niet de beste keus voor Nour Edinne. Bij het ingaan van ronde 7 stonden Elias, Nour Edinne en Leon Huyn gezamenlijk aan kop met 4,5 uit 6. Elias moest tegen Leon en won deze partij, waardoor hij in ieder geval gedeeld eerste was. Nour Edinne, die lid is van schaakclub VAS, moest de laatste ronde tegen een ander VAS-lid spelen, namelijk Badr Ezzat. Nour Edinne zit in stap 3+ en Badr is net begonnen in stap 2, en Nour Edinne wist deze wedstrijd dan ook te winnen. Hij eindigde dus met 5,5 op een gedeeld eerste plaats, samen met Elias. Maar naar wie zou die eerste plaats dan gaan?

Dat werd bepaald door weerstandspunten en die punten zeggen iets over hoe sterk je tegenstand was in het toernooi. En hier komen plek 3 en 4 om de hoek kijken. Derde van de groep werd namelijk Khoi Pham, een knappe prestatie van dit 6-jarige talentje. Khoi had van Elias verloren maar van Nour Edinne gewonnen. Vierde in de groep werd Andy Huyn, en hij had juist van Elias gewonnen en van Nour Edinne verloren. Dit betekent dat Elias beter had gespeeld tegen de nummer drie en mede daardoor is Elias de winnaar van deze ronde van de Chess League geworden. De vijfde plaats werd bezet door Leon Huyn. Voor alle andere kinderen was er een mooie medaille.

Groep A

Groep A


1. Elias Reina 5.5
2. Nour Edinne Schoemaker 5.5
3. Khoi Pham 5.0
4. Andy Huyn 4.5
5. Leon Huyn 4.5
6. Kazimir Lovink 4.0
7. Daniel Nopuente 4.0
8. Mohammed Akhayad 4.0
9. Youssef El Jarmouni 3.0
10. Badr Ezzat 3.0
11. Stanley Huyn 3.0
12. Haron Malash 2.0
13. Soufian Fakiri 1.0
14. Talha Amin 0.0

Het was een leuke en gezellige dag. Tijd vloog letterlijk om. Tot 20 mei bij de volgende Chess League! Met dank aan organisator Mustapha Eljarmouni, Allaert Troost, Deborah Ng, Kenzo Dolce, Sietske Greeuw, Milan Ramer, Harry Huyn, Tim Doornewaard, Remy Hakvoort en Bas Schoemaker.

Door Deborah Ng